Paul Alexe's Blog

17/06/2013

Surprize în etapa a patra a „naţionalelor” de biliard!

Etapa a patra a Campionatului Naţional de biliard – zona Dobrogea s-a încheiat cu victoria lui Silviu Ianuş, învingător în finală, 7-6, în faţa lui Bogdan Borcan. Câştigător al primelor trei etape, Dincă Steriu nu a prins nici locul trei, fiind eliminat de Teo Cap-bun, cel care avea să-l scoată din lupta pentru victoria de finală şi pe Nicolae Sorin Son.

IMG_5555S-a jucat Bila 10 în cea de-a patra etapă a „naţionalelor” de biliard, găzduită de City Billiards Constanţa. Dintre cei 16 sportivi legitimaţi în zona Dobrogea, au răspuns prezent 14, Ionuţ Iordan şi Andrei Panghea fiind singurii absenţi. Tragerea la sorţi a fost dură pentru câştigătorul primelor trei etape, Dincă Steriu, al cărui prim adversar a fost Nicolae Sorin Son, cel considerat a avea cele mai mari şanse de a-l detrona. Iar „Speedy” Son n-a stat mult pe gânduri, reuşind să-l trimită pe spatele tabloului pe marele favorit, după un meci întins pe durata maximă de jocuri (7-6). Euforia succesului s-a dovedit a fi de rău augur pentru Son, trimis repede, la rândul său, pe spatele tabloului de către Teo Cap-bun, după un sec 7-1! La rândul său, Cap-bun avea să se vadă aruncat „pe spate” de către Bogdan Borcan, câştigător al unei etape de zonă, în 2012. Acesta a trecut şi de oponentul său din finala de pe faţă, Silviu Ianuş (7-5), privind apoi cu detaşare la „războiul de pe spate”, unde fiecare meci mai producea câte o victimă de lux. Astfel, rând pe rând, au părăsit etapa Cristi Pirujinschi (locul trei în clasamentul general), Constantin Dragomir (la debut într-o etapă naţională), Alex Muşu şi juniorul Dani Stere, Paul Neumann, Adi Scupra şi Victor Mădîrjac.

În semifinalele de pe spatele tabloului, Teo Cap-bun l-a învins, 7-6, pe Dincă Steriu, în timp ce Son n-a avut milă de campionul naţional al juniorilor, Vali Scupra (7-2). În finala de pe spatele tabloului, Teo cap-bun l-a mai învins o dată pe Son (7-5, după ce a revenit de la 0-3), însă a ratat calificarea în finală, pierzând cu 6-7 în confruntarea cu Silviu Ianuş, după o confruntare presărată cu multe greşeli de ambele părţi.

Astfel, în mod surprinzător, victoria de etapă s-a jucat între Bogdan Borcan şi Silviu Ianuş, finală decisă, deasemenea, la joc decisiv. S-a impus Silviu, la capătul unui ultim frame în care ambii jucători au avut şansa de a închide masa, acesta fiind cel cu nervii mai tari!

Următoarea etapă este programată în luna septembrie, când se va juca Bila 9, gazdă urmând a fi Lake View Center Constanţa.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: