Paul Alexe's Blog

21/11/2011

Începe Marea Finală a Tacului de Aur 2011!

Marea Finală a Tacului de Aur 2011 debutează sâmbătă, 26 noiembrie, pe mesele cu postav albastru de la Lake View Entertainment and Sport Center din Constanţa. Concursul de biliard (bila 8 ) dotat cu cele mai mari premii din istoria acestui sport oferite în România (37.600 euro!), se apropie de reprezentaţia de gală. La capătul a patru etape, care au avut la start cei mai valoroşi practicanţi din ţară… şi nu numai (!), Marea Finală îi va aduce în prim-plan şi în lupta pentru marele premiu de 10.000 de euro pe cei mai buni 36 dintre cei peste 150 de participanţi care s-au lăsat atraşi de mirajul Tacului de Aur. Aşadar, o primă noutate cu privire la desfăşurarea Marii Finale o reprezintă numărul de participanţi, organizatorii luând decizia de a-i accepta pe tabloul principal pe toţi cei 10 concurenţi aflaţi în postura de a susţine meciuri de baraj în urma rezultatelor obţinute în cele patru etape desfăşurate până acum. Aceştia se alătură celor 26 deja calificaţi. În următoarele zile urmează a fi obţinute toate confirmările de participare din partea celor calificaţi şi, în funcţie de răspunsurile primite, organizatorii ar putea să ofere câteva wild-carduri pe locurile ce ar rămâne libere.

Sistemul de desfăşurare a Marii Finale a suferit, la cererea concurenţiilor, câteva modificări. Astfel, într-o primă fază, cei 36 de finalişti vor fi împărţiţi în şase grupe a câte şase, primii patru clasaţi urmând a merge mai departe. Se va juca fiecare cu fiecare, primul la 5. Cei 24 de concurenţi care obţin calificarea merg în cele patru grupe principale, alcătuite din câte şase participanţi, primii patru din fiecare grupă calificându-se pe tabloul de 16. Se joacă fiecare cu fiecare, primul la 7. Din această fază intervine principala noutate (pentru Tacul de Aur), cei 16 rămaşi urmând a fi distribuiţi, în funcţie de locul obţinut în grupele principale, pe un tablou „piramidă dublă”. Astfel, primii clasaţi în grupe vor fi plasaţi, prin tragere la sorţi, pe locurile primilor patru capi de serie, iar cei clasaţi pe locurile doi, vor competa lista favoriţilor, de la 5 la 8 (tot prin tragere la sorţi). Restul concurenţilor vor completa tabloul, deasemenea prin tragere la sorţi. Meciurile se vor desfăşura sâmbătă şi duminică, în următoarele date: 26-27 noiembrie (grupele preliminare), 3-4 decembrie (grupele principale), 10-11 decembrie (tabloul de 16) şi 17-18 decembrie (tabloul de 16, semifinalele şi finalele).

O altă noutate importantă constă în modul de distribuire a premiilor! Pentru a creşte interesul şi a stimula interesul pentru o clasare cât mai bună, organizatorii au luat decizia de a premia, din acelaşi fond pus la dispoziţie de Lake View, primii 16 clasaţi (şi nu primii patru, cum se stabilise iniţial şi cum s-a întâmplat la cele patru etape). Premiul I rămâne la valoarea stabilită iniţial, astfel că marele câştigător va intra în posesia a 10.000 de euro. Finalistul nu va pleca nici el cu mâna goală, urmând a fi recompensat cu 4.000 de euro. Premii atractive sunt oferite şi celor care vor disputa finala pentru locurile 3-4, 1.600, respectiv 800 euro. În continuare, vor fi acordate următoarele premii: locurile 5-8 – câte 250 euro, locurile 9-12 – câte 100 euro, locurile 13-16 – câte 50 euro.

Având în vedere premiile puse la bătaie şi pentru a evita orice problemă de natură disciplinară, organizatorii nu vor tolera nicio încălcare a regulamentului, începând cu ţinuta de joc, continuând cu punctualitatea în ceea ce priveşte prezenţa la jocuri şi terminând cu orice încălcare a regulilor de fair-play. Astfel, ţinuta va cuprinde tricou tip „polo” (sau, la cererea organizatorilor, tricoul pus la dispoziţie de aceştia), pantaloni de culoare neagră (nu sunt acceptaţi pantalonii tip „jeans”) şi pantofi de culoare neagră. Echipamentul de joc trebuie să se încadreze în limitele general acceptate ca decente. Nu se acceptă îmbrăcăminte ruptă,  murdară, indecentă sau cu imagini şi/sau inscripţii ofensatoare.

Orele de începere ale meciurilor vor fi anunţate din timp, iar întârzierile mai mari de 15 minute vor fi sancţionate cu câte un „frame” pierdut la fiecare 5 minute. În fine, manifestările nesportive, indiferent de natura acestora (la adresa adversarului, a arbitrului, oficialilor, a publicului sau… a propriei persoane!), vor fi sancţionate progresiv, începând cu avertisment şi continuând cu pierderea jocului, a meciului şi… excluderea din competiţie. Să sperăm că nu va fi cazul! 😀

Pe parcursul următoarelor zile, voi reveni cu noutăţi!

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: