Paul Alexe's Blog

02/06/2011

Tacul de Aur 2011 (etapa a II-a): finala se dispută duminică, de la ora 16.00

Armeanul Melkonyan Babken, campionul primei etape, va încerca să-şi apere supremaţia la Lake View!

A fost stabilit programul ultimelor două zile ale etapei a II-a a Tacului de Aur (biliard – Bila 8). Cel mai fierbinte week-end al rundei secunde, la finele căruia vom cunoaşte destinaţia celor 4.900 de euro (premii de etapă), v-a debuta cu tragerea la sorţi a grupelor semifinale, programată sâmbătă, de la ora 10.30. Cei 10 concurenţi rămaşi în cursa pentru câştigarea etapei vor fi împărţiţi în două grupe de câte cinci (grupa roşie şi grupa albastră), în care se va juca fiecare cu fiecare, după sistemul „primul la 7”. O jumătate de oră mai târziu, se vor face auzite primele lovituri de tac, iar la sfârşitul zilei vom avea numele celor patru semifinalişti (primii doi clasaţi în fiecare grupă).Pentru a mări gradul de spectaculozitate şi suspansul acestei faze a competiţiei, organizatorii au decis să facă o mică modificare faţă de regulamentul din prima etapă! Astfel,  în cazul în care doi sau mai mulţi concurenţi se află la egalitate de victorii în lupta pentru unul din locurile calificante în semifinale, departajarea se va face prin disputarea unui baraj alcătuit dintr-un singur frame! Concurenţii aflaţi la egalitate vor disputa câte un frame, fiecare cu fiecare, spargerea urmând a reveni celui care câştigă la executarea loviturilor la mantă. În cazul în care la baraj participă mai mult de doi jucători, iar victoriile se împart, se organizează un nou „blitz-baraj” şi tot aşa, până în momentul în care se va face departajarea.

Semifinalele se vor disputa, în paralel, duminică, de la ora 11.00, după sistemul „cel mai bun din 17” (primul la 9). De la ora 13.00, învinşii din semifinale se vor aşeza din nou în faţa postavului albastru, urmând a disputa finala pentru locurile 3-4, după acelaşi sistem, „primul la 9”. Învingătorul se va clasa pe locul trei în etapă şi va primi un premiu de 600 de euro, în timp ce învinsul se va mulţumi cu locul patru şi 300 de euro.

Cel mai aşteptat moment al zilei, finala pentru locurile 1-2, debutează la ora 16.30, în direct la Neptun TV. Câştigătorul primeşte 3000 de euro, iar învinsul 1000 de euro. Sistemul de desfăşurare al finalei: „primul la 9”, cu spargere alternativă. Finala mare va fi urmată de festivitatea de premiere.

Organizatorii atrag atenţia că, din această fază, nu vor mai fi acceptate întârzierile la meciuri, încălcări ale codului vestimentar şi nici depăşirea limitei de… bun simţ în timpul disputelor, arbitrii urmând a aplica cu stricteţe litera regulamentului!

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: